Google’s new HQ design ditches concrete for flexible glass structures

Google new HQ

Google just released a proposal for its new Mountain View headquarters and it’s looks like the future.

The plans feature flexible structures with translucent canopies that can expand and change depending on the needs of Google’s teams. The company also says the new layout will include bike paths and plenty of opportunities for local restaurants and shops.

The brought together architects Bjarke Ingels and Thomas Heatherwick for the project.

Google was expected to reveal its plans for its new headquarters in Mountain View this week, according to the New York Times. The article noted that local residents may not be happy about the potential changes. Since its beginning in Mountain View, Google has grown from a small team to an army of over 20,000 people and some are worried that the company is putting a strain on the city’s resources — like housing.



Source: Venturebeat - Read the original article here

Author: Daily Tech Whip

This article is part of our 'News Tiles' service. The site is currently in Beta. When it is fully operational you will be able to search through and arrange the 'Tiles' to display a keyword, product or technology over your chosen time period. For example you would be able to display all of the leading tech articles on the new Kindle Fire, in one spot in real time. You will also have access to our own original reporting and analysis as well as a polished place to post your own thoughts & reviews here, amongst the Daily Tech Whip Community. Please let us know if you have any feedback via the contact form or via Twitter. Don't forget to come back next week and see our full site and claim your name and your own free tech blog.

Share This Post On